Sylvester Stallone šel při natáčení filmu Rocky IV až na krev. Skončil na osm dní na jipce

 Film a seriál 
27. prosince 2022 12:05 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Stallone chtěl mít všechno perfektní, pak mu málem selhalo srdce MGM / volný zdroj
Veselé historky z natáčení tedy produkci kultovního filmu Rocky IV rozhodně nedoprovázejí. Sám Stallone chtěl, aby scény z ringu vypadaly opravdově. A tak se nechal od Dolpha Lundgrena praštit tak moc, že skončil na osm dní na jipce.

Ale to rozhodně není jediná zajímavost, která natáčení Rockyho IV doprovázela. Ono se totiž dost bojovalo i mimo kamery. Koneckonců kvůli scénáři dokonce Stallone skončil u soudu. Akčního hrdinu totiž zažaloval Timothy Anderson, který poté, co se díval na Rockyho III, přišel s nápady pro čtvrtý film, které představil několika manažerům v MGM a samotnému Stallonemu. Jenomže o ně nikdo nestál. Anderson tvrdil, že film se nakonec nápadně podobal jeho scénáři a tvrdil, že mu jeho nápady byly ukradeny. Soud ale rozhodl, že jelikož Stallone měl práva na filmové postavy, zatímco Andersonovo dílo nebylo chráněno autorskými právy, nemá na nic nárok. Anderson se ještě odvolal a pak se celá kauza zametla pod koberec mimosoudní dohodou.

Stallone měl problémy i se samotným Dolphem Lundgrenem. Původně si totiž postavu Ivana Draga představoval jako velkého a vlasatého bijce a Lundgren se mu zdál až moc hezký. Později Sylvester Stallone taky přiznal, že Lundgrenovi záviděl jeho dokonalost. A tato mírná žárlivost se nakonec propsala i do opravdovosti jejich bojů na filmovém plátně.

Ale Lundgrenova osoba nedělala problémy jen Stallonemu. Svoje si s ním zažil i Carl Weathers, který ve filmech o Rockym hraje Apollo Creeda. Dokonce chtěl s natáčením kvůli Lundgrenovi skončit. Povídá se, že ho svalnatý a silný Lundgren tak trochu šikanoval.

Poslední boxerská scéna filmu, která nakonec Stalloneho dostala do nemocnice, byla pro Sylvestera tak důležitá, že pro ni měl vlastní detailní scénář. Ten obsahoval podrobný přehled boxerského zápasu rozděleného do jednotlivých kol. Podle Lundgrena měl Stallone hudbu obsaženou ve scéně již napsanou a chtěl, aby s ní byly boje synchronizované, takže naplánoval podrobně každý hák, každý úder. Zkrátka Stallone to chtěl mít tak dokonalé, až to sám odnesl na zdraví.

"Po třetím úderu do těla jsem cítil pálení na hrudi, ale ignoroval jsem to. Později v noci jsem nemohl dobře dýchat a odvezli mě na pohotovost. Pak už jsem jen vnímal, že mě letecky převezli z Kanady do St. John's Hospital, v Santa Monice, a tam jsem byl osm dní na jednotce intenzivní péče. Udeřil mě tak silně do hrudníku, že mi srdce bušilo o hrudní kost a začalo bobtnat, takže nemohlo správně fungovat. Bez lékařské péče by srdce stále otékalo, dokud by se nezastavilo. Mnoho lidí, kteří mají autonehodu, zemře takto, když je volant udeří do hrudi. Takže v jistém smyslu mě srazila 'tramvaj jménem Drago," prozradil později sám Stallone.

Sylvester Stallone se ale na Dolpha Lundgrena rozhodně nezlobil, nakonec po něm sám požadoval opravdový zápas. Stallone si naopak na závěrečné scéně v ringu velmi lpí, a dokonce si myslí, že je to nejlepší boxerská scéna z celé série. A co víc, sám ji považuje za nejlepší boxerský zápas v historii kinematografie. A dost možná má pravdu, i když ho to málem stálo život.

Rocky IV se natáčel v roce 1985, a i když měl Stallone s Lundgrenem tak trochu potíže všeho druhu, přesto ho v roce 2010 angažoval do svého akčního projektu Expendables. Lundgren si tak se Stallonem, kterého kdysi při natáčení málem zabil, zahrál ve všech čtyřech Expendables filmech.

Autorský článek, další zdroj: Screenrant

Víc už toho není

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod