Kubánský diktátor Fidel Castro spal s 35 tisíci žen. Podle svého bývalého úředníka zvládal hravě dvě denně

 Osobnosti 
03. února 2023 09:11 / Mirka Malá
  6
📷
2 fotografie v galerii
Fidelovi vodili bodyguardi ženy do jeho paláců Pixabay
Kubánský revolucionář a pozdější diktátor Fidel Castro měl pořádný sexuální apetit. A nejde o žádný výmysl. Jeho vlastní bývalý úředník, známý jako Ramón, potvrdil, že Fidel Castro skutečně zvládal mít sex nejméně se dvěma ženami denně.

Podle Fidelova bývalého vysokého úředníka, známého médiím pod jménem Ramón, měl diktátor nikdy neutuchající sexuální apetit a měl tak sex s nejméně dvěma ženami denně, a to při obědě, večeři a někdy i při snídani. Jeho bodyguardi slídili po plážích Havany a Castrovi vodili krásné ženy, aby se s nimi mohl potěšit. Sám Fidel Castro dokonce v roce 2008 pro Vanity Fair prozradil, že rád flirtuje, a dokumentoval to mnoha hrubými sexuálními narážkami. Když se ho reportér zeptal, kolik má dětí, řekl se smíchem: „No, já žádný kmen nemám. Ne tolik, méně než tucet.“

Fidel Castro byl jedním z nejdéle sloužících diktátorů na světě, konkrétně vládl Kubě dlouhých 47 let, od roku 1959 do roku 2006. Jeho úředník Ramón dokonce tvrdí, že kdyby Fidel neměl takový sexuální apetit, nebyl by tak dlouho u moci.

Castro si také měl ženy kam vodit. Vstával před polednem a chodil spát pozdě v noci. Jeho hlavním sídlem bylo rozlehlé panství v Punto Cero. Hlavní dům byl dvoupatrový rodinný dům ve tvaru písmene L s půdorysem 550 čtverečních metrů, velkým bazénem, šesti skleníky poskytujícími čerstvé ovoce a zeleninu. Na pozemku měl Fidel také slepice a krávy. Nedaleko stála druhá dvoupatrová budova, která sloužila k ubytování bodyguardů a domácího personálu. Samotný dům byl designován v klasickém karibském stylu s místním proutěným a dřevěným nábytkem, porcelánovými talíři, akvarelovými obrazy a uměleckými knihami. Podle všeho ale bylo panství poměrně střídmě zařízené, přestože většina Kubánců jej logicky považovala za velice luxusní.

Vedle Punto Cero sídlila jednotka 160, která byla základnou jednotek Fidelovy osobní stráže. Základna byla přes pět akrů velká a obklopená vysokými zdmi a sestávala  z podpůrného personálu pro dopravu, komunikace, elektroniku, jídlo a měla rozsáhlou zbrojnici kalašnikovů, makarovů a browningů. Členové této jednotky také naháněli mladé krásky po havanských plážích, aby s nimi mohl kubánský vůdce mít sex.

Kromě Punto Cero měl ale Castro v Havaně 5 dalších rezidencí. Byly to Casa Cojimar, jeho původní domov po roce 1959, ale v 70. letech nepoužívaný, dům na 160. ulici poblíž čtvrti Playa, Casa Carbonell, spravovaná kubánskou rozvědkou pro jeho tajná setkání se zástupci zahraničních skupin nebo zpravodajců, plážový dům v Santa Maria del Mar a dva domy dovybavené protileteckými kryty a propojené s velitelskými bunkry. A to není pořád všechno. Na západě Kuby měl Fidel Castro další tři sídla. Casa Americana, kterou Castro zabavil jednomu americkému obchodníkovi, Rancho la Tranquilidad v lokalitě Mil Cumbres, a La Deseada, lovecký zámeček využívaný v zimě pro lov kachen a rybářské výlety. A pořád to není všechno. Castro měl také dva domy v Matanzas, jeden v Ciego de Avila, koňský ranč Hacienda San Cayetano v Camagüey spolu s dalším domem v nedalekém rekreačním komplexu pro politbyro, Casa Guardalavaca v Holguinu a ještě dvě rezidence v Santiagu de Cuba.

To vše napovídá, že na tvrzení, že Fidel Castro byl také velice bohatým mužem, rozhodně něco bude. Forbes za jeho života uváděl, že Castro tajně vlastnil několik kubánských podniků a měl majetek ve výši nejméně 500 milionů dolarů. Sám diktátor ale vždy tvrdil, že žije střídmě a dohromady nic nemá.

Autorský článek, další zdroj: GQ

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47