Snídaně u Tiffanyho se stala legendárním filmem. Herečka Audrey Hepburn ale při natáčení velmi trpěla

 Koktejl 
28. prosince 2020 19:01 / Eva Vogelová
  0
📷
13 fotografií v galerii
Spisovatel románu Audrey Hepburn odmítal Archiv ČT
Snímek Snídaně u Tiffanyho natočil režisér Blake Edwards už v roce 1961, ale i dnes se těší velké oblibě. Stal se unikátním hlavně díky herečce Audrey Hepburn, která si zahrála hlavní roli. Na první pohled působí snímek idylicky, protože hlavní hrdinka si užívá života a sní o nádherné budoucnosti. Natáčení pro herečku však příjemné nebylo. Zjistěte, co se dělo v zákulisí.

Film Snídaně u Tiffanyho byl ztvárněn podle stejnojmenné knižní předlohy, kterou napsal spisovatel Truman Capote. Hlavní hrdinkou je zdánlivě naivní a lehkomyslná dívka Holly Golightly, která si nechává platit za to, že dělá společnost mužům.

O své obdivovatele nemá nouzi, protože vyniká svým půvabem. Jde o romantickou komedii, která nemá s životem Audrey Hepburn moc společného. Snímek Snídaně u Tiffanyho můžete sledovat v pondělí 28.12. na ČT.

Autor knihy nechtěl, aby hrála hlavní roli herečka Audrey

Když psal spisovatel Truman Capote knihu Snídaně u Tiffanyho, představoval si, že Holly ztvární Marilyn Monroe. V té době byla na vrcholu své kariéry a o roli příliš neusilovala. Důvěrnice a herecká poradkyně Paula Strasberg slavnou krásku přemluvila, aby roli vydržované dívky bohatými muži nevzala, protože by to mohlo poškodit její kariéru.

Režisér do hlavní role obsadil Audrey, ale Capote otevřeně vyjádřil svůj nesouhlas. Půvabná herečka byla po celou dobu natáčení pod velkým tlakem, protože věděla, že je z ní spisovatel zklamaný. Bála se okamžiku, kdy přijede Marilyn v limuzíně a řekne, že nakonec roli Holly přijímá.

Audrey se musela při jezení croissantu přemáhat

Když byla Audrey ještě dítě, opustil ji i její matku otec. Do té doby všichni žili v Belgii, Nizozemí či Anglii. Po rozvodu rodičů se matka s malou Audrey přestěhovaly do rodného Holandska, kam během války vtrhli Němci. Usmrtili většinu jejich příbuzných a Audrey s maminkou hladověly.

Kvůli tomu si herečka již v útlém věku vypěstovala odpor k jídlu. Následkem toho trpěla mentální anorexií. Proto trpěla při natáčení úvodní scény, ve které musela s chutí sníst croissant. Přečtěte si také o zajímavostech z natáčení legendárního filmu Jak dostat tatínka do polepšovny.

Audrey byla jednou z nejlépe placených hereček  

Audrey Hepburn dostala za roli Holly 750 tisíc dolarů, jde o nejvyšší honorář za hereckou roli po Elizabeth Taylor. Dnes by tato částka odpovídala zhruba 6 milionům dolarů. Peníze Audrey však štěstí nepřinesly, protože po hereckém povolání nikdy zvlášť netoužila. Od útlého věku se věnovala baletu, což ji naplňovalo více než herectví.

Osud tomu chtěl však jinak. Audrey vyrůstala bez otce, což ji dost poznamenalo. Sama toužila po veliké a soudržné rodině. Sen se jí nesplnil. Sice se jí narodily dvě děti, ale ani jedno ze dvou manželství pro ni nebylo příliš naplněné a šťastné. Po druhém rozvodu se už nikdy nevdala.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47