Meryl Streep se při natáčení filmu při pádu málem zabila. Režisér při nehodě ztuhnul a Meryl od smrti zachránila těhotná Emily Blunt

 Film a seriál 
06. února 2023 07:44 / Mirka Malá
  1
📷
2 fotografie v galerii
Meryl Streep stálo natáčení filmu málem život Walt Disney Studios
Tuhle historku z natáčení filmu Čarovný les z roku 2014 komentují někteří fanoušci s velkou dávkou humoru. Někteří si totiž myslí, že muži jsou v krizi zkrátka k ničemu. Protože když Meryl Streep při natáčení filmu skutečně hrozila při nehodě smrt, režisér Rob Marshall ztuhnul a oscarové herečce vůbec nepomohl.

Co se vlastně během natáčení filmu Čarovný les stalo? Během zkoušky na jednu scénu, v níž Meryl Streep skočila na stůl, se slavné herečce zamotala noha do kostýmu, což způsobilo, že Meryl začala padat na betonovou podlahu, a co hůř, hlavou napřed. Kdyby skutečně dopadla na beton, byla s největší pravděpodobností na místě mrtvá. A to si také na place všichni ve vteřině uvědomili. Jenomže někteří herci, včetně Jamese Cordena a také režisér Rob Marshall doslova ztuhli hrůzou, takže nikdo z nich nebyl schopen Meryl Strepp pomoci. Slavnou herečku tak paradoxně zachránila až v té době těhotná kolegyně Emily Blunt, která se rychle rozběhla ke stolu a Meryl zachytila ještě předtím, než dopadla na betonovou podlahu.

Meryl Streep se tak málem vymstilo jedno jediné porušení svého dávného rozhodnutí. Oscarová herečka se totiž kdysi zařekla, že nikdy nebude hrát čarodějnice. Rozhodla se tak z toho důvodu, že jí kdysi byl nabídnuty hned tři role čarodějnic v jednom roce. A to se jí s lehkou dávkou nadsázky dotklo. Jenomže pak přišla nabídka na Čarovný les, která se jí tak líbila, že svoje dávné rozhodnutí porušila.

A zdá se, že její setkání s kolegyní Emily Blunt bylo doslova osudové. Poprvé spolu hrály ve slavném filmu Ďábel nosí Pradu, kdy Emily Blunt byla ještě mladičkou a začínající herečkou a podruhé se setkaly právě v Čarovném lese.

Čarovný les je ale muzikálový film, a tak režisér Rob Marshall vybíral herce, kteří jsou zároveň i dobrými zpěváky. A tak se to velkými jména ve filmu jen hemžilo. Sama Emily Blunt je totiž dobrou zpěvačkou, nicméně roli dostala až poté, co ji odmítla Emma Stone, která tak dobře, jak bylo třeba, zpívat neumí. Ostatně i roli čarodějnice mohla hrát jiná herečka, kdyby Meryl Streep nesouhlasila. Ve hře byly například Nicole Kidman nebo Catherine Zeta-Jones. A obě už svoje pěvecké schopnosti ve filmových muzikálech prokázaly. Nicole Kidman v Moulin Rouge a Zeta-Jones v Chicagu, které režíroval právě Marshall.

Kromě těchto zvučných jmen se ve filmu Čarovný les objevují další velká jména, včetně Anny Kendrick nebo Chrise Pinea, a dokonce i Johnnyho Deppa, který tam má svoji pětiminutovku, o to zajímavější je fakt, že film byl doslova propadákem. Nelíbil se divákům a ani kritikům a do kin se na něj moc nechodilo.

Kasovní propadák to ale nakonec nebyl, protože naštěstí měl film poměrně nízké výrobní náklady. Marshall jej i se všemi jmenovanými hvězdami natočil za „pouhých“ 40 milionů dolarů, v kinech ale celosvětově snímek vydělal přes 212 milionů dolarů. Čarovný les je tedy takovým průměrným filmovým muzikálem. Jen pro porovnání, Chicago s podobnými produkčními náklady vydělalo přes 300 milionů dolarů a dočkalo se i oscarových sošek. Takže štěstí, že Meryl Streep vůbec natáčení Čarovného lesa přežila. Může se tak v současné době natáčet sérii Extrapolations s Marilon Cotillard.

Autorský článek, další zdroj: Bustle

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47