Tragická nehoda Aleca Baldwina není na place výjimkou. Hollywoodská historie je plná takových smutných událostí

 Film a seriál 
24. října 2021 17:00 / Mirka Malá
  2
📷
3 fotografie v galerii
Historie tragických událostí, které se staly během natáčení hollywoodských trháků j dlouhá Profimedia / Shutterstock
Hollywood se pomalu vzpamatovává ze zpráv o smrtelné nehodě, kdy herec Alec Baldwin během natáčení ve filmu Rust nechtěně zastřelil kameramanku a zranil režiséra. Jenomže hollywoodská historie je plná takových tragických nehod.

Historie tragických událostí, které se staly během natáčení hollywoodských trháků, je překvapivě velmi dlouhá. Mezi ty nejznámější patří hned několik.

Film Vrána

Jedna z nejznámějších tragédií se odehrála v roce 1994 během natáčení filmu The Crow (Vrána), ve kterém byla zabita hlavní hvězda, herec Brandon Lee. Tehdy selhali rekvizitáři a na scéně došlo k výbuchu malého výbušného zařízení používaného k simulaci střelby. Projektil pak herce smrtelně zasáhl přímo do břicha. O několik týdnů později vyšetřovatelé přišli se závěrem, že rekvizitáři byli nedbalí, ale okresní státní zástupce nakonec odmítl vznést obvinění proti produkční společnosti, která film natáčela.

Film Resident Evil: Závěrečná kapitola

Natáčení tohoto akčního snímku v roce 2017 bylo doslova jednou velkou tragédií. Nejprve byla zraněna dublérka Milly Jovovich Olivia Jackson během scény na motorce a přišla o levou paži. O dva měsíce později byl na stejné scéně zabit její kolega Ricardo Cornelius, když se nezajištěný Humvee sesunul z plošiny a rozdrtil ho. 

Film Temný rytíř

Zatímco pokračování Batmana od režiséra Christophera Nolana je především spojováno se sebevraždou herce Heatha Ledgera, k níž došlo měsíce po skončení natáčení, kaskadér Conway Wickliffe byl zabit během samotného natáčení. Wickliffe, který také předváděl kaskadérské kousky v Batman Begins z roku 2005, se vykláněl z okna Nissanu 4 x 4 ovládajícího kameru, když auto narazilo do stromu, což vedlo k vážnému poranění hlavy.

Film Top Gun

Ikonický film Toma Cruise z 80. let Top Gun si bohužel vyžádal život kaskadérského pilota Arta Scholla, jehož letadlo (nazývané Pitts Special) se potopilo do Tichého oceánu pět mil od pobřeží Encinitas v Kalifornii. Při provádění obrácené rotace v letadle, aby bylo možné natočit letadlo vzhůru nohama, nebyl Schollův stroj schopen udržet výšku. Schollovo tělo navíc nebylo nikdy nalezeno. 

Film Twilight Zone: The Movie

Další velmi známá tragédie se odehrála v roce 1982 během natáčení filmu Twilight Zone: The Movie, kdy se při havárii helikoptéry zabil herec Vic Morrow a dva dětští herci v kalifornské Santa Claritě. Morrow a děti natáčeli scénu s výbuchy, po kterých se trosky z kaskadérského kousku zvedly vysoko do vzduchu a poškodily rotory vrtulníku. Pět lidí včetně režiséra Johna Landise, čelilo obvinění z neúmyslného zabití, ale nakonec byli všichni zproštěni viny. Dále čtěte: Monacký princ Rainier chtěl nejprve Marilyn Monroe, aby zachránil svůj trůn, nakonec si vzal Grace Kelly.

Zdroj: People.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod