Monacký princ Rainier chtěl nejprve Marilyn Monroe, aby zachránil svůj trůn, nakonec si vzal Grace Kelly

 Osobnosti 
22. října 2021 10:08 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Marilyn Monroe měla být monackou princeznou místo Grace Kelly Shutterstock
Monackému princi Rainierovi hrozilo, že po druhé světové válce ztratí kontrolu nad svým knížectvím, a tak jeho poradci vymysleli plán, který nakonec vedl ke sňatku s herečkou Grace Kelly. V této hře ale měla původně hrát Marilyn Monroe.

Nový dokument Curiosity Stream Royals: Keeping the Crown ukazuje, že princ Rainier z Monaka řešil svoji krizi vládnutí opravdu kreativně. Nakonec se stala jeho ženou slavná herečka Grace Kelly, která nakonec po manželské krizi za záhadných okolností zemřela, ale tak trochu to byla náhradnice za Marilyn Monroe.

Záchrana knížectví po hollywoodsku

Podle historičky Dr. Chandriky Kauly z University of St. Andrews "bylo princi Rainierovi 32 let a myšlenka, že by mohl přijít o své knížectví, pokud se dobře neožení a nebude mít mužského dědice, je v jeho mysli na prvním místě“. Princovi poradci přišli s opravdu kreativním nápadem. Rainier by měl sloučit monackou šlechtu s americkou honorací tím, že bude usilovat o hvězdu stříbrného plátna. "Princi Rainierovi bylo doporučeno, že by udělal dobře, kdyby si vzal hollywoodskou hvězdu a vydělal na celé té slávě okolo celebrit," říká doktorka Kaul. "Monako potřebovalo oživit svůj obchod s turistikou a toto dávalo dokonalý ekonomický smysl.“ A tak se na seznamu objevila Marilyn Monroe.

Respektive Marilyn byla první na seznamu. Jenomže její příliš smyslná a i na tu dobu opravdu velmi bulvární a problematická image ji nakonec vyřadila ze hry. A do popředí Rainierova zcela účelového zájmu se dostala náhradnice Grace Kelly, která již v té době byla dvojnásobná držitelka Oscara.

A jak to zařídili? Jednoduše. Grace do Monaka pozval na focení prominentní francouzský časopis Paris Match a nefotilo se samozřejmě nikde jinde než v knížecím paláci. A průvodce jí nedělal nikdo jiný než sám kníže Rainier. Na fotografiích, které byly v paláci pořízeny, je vidět, jak je Rainier hollywoodskou hvězdou oslněn, je ovšem otázkou, do jaké míry to hrál, nebo zda se skutečně do herečky zamiloval.

Jak to ale nakonec celé dopadlo, je už všeobeně známá věc. Rainier svoje knížectví zachránil, Grace se za něho provdala 18. dubna 1956. Měli spolu tři děti, princeznu Caroline, prince Alberta a princeznu Stephanie. Manželství se ale celkem brzy dostalo do krize, kterou prohloubil i fakt, že Grace se chtěla vrátit na stříbrné plátno, což jí ovšem Rainier nedovolil. Kněžna Grace nakonec zemřela při autohavárii, kterou se dodnes nepodařilo zcela vysvětlit. Dále čtěte: Sandra Nováková popsala hádky s partnerem. Živěji, než byste čekali.

Zdroj: People.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008