Bella a Sebastián: Jak dnes vypadá klučina ze seriálu, který dojímal tři generace?

 Koktejl 
20. května 2019 18:42 / Gabriela Opltová
  0
📷
19 fotografií v galerii
Malý klučina oslaví za pár dnů 63. narozeniny Archiv
Pamatujete si na dojemný seriál o přátelství malého chlapce a opuštěné fenky? Lidský příběh, v němž se životem poznamenané osudy lidí a zvířat vzájemně proplétají a mnohdy krutá, ale spravedlivá příroda a zákony hor je učí moudrosti, lásce a vzájemnému porozumění.

V horách se narodil cikánce chlapec, který byl pojmenován Sebastian. Jeho matka po porodu zemřela a sirotka se ujal starý César, který jej vychovával společně s vnuky Jeanem a Angelínou. Ve stejný den jako Sebastián se narodila na druhém konci hor i fenka Bella. A příběh přátelství na život a na smrt začíná...

Film se natáčel podle knihy spisovatelky Cécile Aubryové v roce 1965. Cécile se sice chtěla stát původně herečkou, ale její filmová kariéra trvala jen několik málo let. V polovině 50. let se Cécile provdala a jejím manželem se stal Brahim El Glaoui, který pocházel z významné marocké rodiny. Její manželství sice skončilo rozvodem, ale vzešel z něj Mehdi El Glaoui. Že vám to jméno nic neříká? Ale právě Mehdi hrál v seriálu malého Sebastiána.

První krůčky před kamerou učinil Mehdi již ve 4 letech v televizním seriálu Poly, který rovněž napsala a režírovala jeho matka. Později si zahrál postavu Sebastiána v populární trilogiii, Bella a Sebastián, Sebastián mezi lidmi a Sebastián a Marie Morgana.

Později si Mehdi zahrál v dalším seriálu Mladý Fabre a v erotické komedii Katrin a spol., kde hlavní roli hrála Jane Birkinová. Když Mehdi vyspěl v mladého muže a s dětskými rolemi byl konec, vydal se ve šlépějích své matky a fušoval jak do scénáristiky, tak i do režie. Od roku 1980 hrál i v divadle, kde vystupoval asi v deseti hrách. 

V roce 2013 se objevil v dlouhometrážním snímku Bella a Sebastián, v režii Nicolase Vaniera, kde se jeho postava setkává se Sebastiánem, jehož roli kdysi sehrál. Roli novodobého Sebastiána představuje v tomto zpracování mladičký Felix Bossuet.

Dnes žije Mehdi spokojený život v Dax Landes na jihozápadě Francie, sbírá klasická auta a provozuje hudební kavárnu. (Dále čtěte: Víte, proč cenzoři bránili Světákům, Básníkům i Pyšné princezně).

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve