Komedie Sněženky a machři se nikdy neomrzí. Zajímavosti z natáčení, které jste možná nevěděli

 Koktejl 
27. prosince 2019 16:17 / Eva Vogelová
  5
📷
7 fotografií v galerii
Sněženky a machři baví dodnes všechny generace Pinterest
Sněženky a machry znají všichni. Jde o nezapomenutelnou komedii, která baví již několik let všechny generace. Snímek už pravděpodobně znáte zpaměti, ale možná nemáte přehled o událostech, které se děly během natáčení.

Komedie Sněženky a machři je plná zábavných hlášek, které doslova zlidověly. Těžko může někdo zapomenout na scénu, kdy Radek v podání herce Václava Kopty říkal do telefonu „Vydrž, Prťka, vydrž!“ Někteří z vás však možná neví, jak to probíhalo za kamerami.

Představitelka Boženky se bála na lyžích i stát

Valentina Thielová hrála jednu z učitelek, která se se studenty vydala na lyžařský kurz. Ta se však lyžování strašně bála. Měla strach na nich i stát. Tvůrci filmu museli vynalézt klín, který přibili na lyže a postavili je do sněhu. Teprve poté do nich nasoukali Valentinu.

Jan Antonín Duchoslav se na konkurz vetřel

Václav Kopta a Michal Suchánek studovali na konzervatoři. Na konkurz byli pozváni. Jan Antonín Duchoslav se tam doslova vetřel spolu s dívkami ze své třídy. Nikdo ho tam nezval, ale dokázal se prosadit tak dobře, že nakonec získal jednu z hlavních rolí.

Václav Kopta při výběrovém řízení lhal

Režisér Karel Smyczek hledal na natáčení Sněženek a machrů výhradně herce, kteří umí lyžovat. Václav Kopta tolik toužil po roli Radka, že raději lhal. Lyžovat totiž neuměl a nikdy předtím na lyžích nestál. Když se to režisér dozvěděl, byl už Václav do role vybraný. Karel Smyczek pro něj musel hledat dablera.

Štáb nechtěl hrát s Janem Antonínem Duchoslavem poker

Herci a štáb hráli po večerech poker. Herec Duchoslav ho však uměl hrát tak dobře, že všechny vždy obral o peníze. Nikdo s ním poté už nechtěl hrát, proto ho posílali brzy na kutě. Rozhodně neměli tak přísný režim jako ve filmu, kde všichni studenti museli v určitou hodinu zalehnout do postele.

Sehnat kombinézu pro Mariku bylo velmi obtížné

Tvůrci rodinné komedie lpěli na tom, aby Marika měla prvotřídní kombinézu. Byl to pro ně však téměř nedosažitelný úkol. V tehdejší době bylo těžké ji sehnat. Barrandovské studio nemohlo oficiálně nakupovat v Tuzexu. Nakonec se jim však podařilo získat ucházející kombinézu oklikou. Dále čtěte: Jak dnes vypadají nejznámější princezny?

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008