Zajímavosti z natáčení muzikálu Pomáda, které vám dost možná unikly

 Koktejl 
31. prosince 2020 17:11 / Eva Vogelová
  0
📷
11 fotografií v galerii
Muzikál Pomáda vznikl více než před čtyřmi dekádami Archiv ČT
Muzikál pomáda vznikl už před čtyřiceti dvěma lety, ale divácký úspěch slaví dodnes. Před čtyřmi dekádami ho vidělo v kinech několik milionů diváků. V té době se řadil mezi nejnavštěvovanější snímky. Danny a Sandy tvoří nesmrtelnou filmovou dvojici, na kterou se nedá zapomenout. Pomádu možná znáte nazpaměť, ale neznáte zajímavosti, které se děly v průběhu natáčení. Přečtěte si o nich.

V muzikálu Pomáda najdete spoustu hudebních hitů, které si lidé pouštějí ještě dnes. Kromě hudby diváky zaujal i románek Sandy a Dannyho. Děj se odehrává v prostředí střední školy. Danny a Sandy spolu prožijí prázdninový románek, ale netuší, že se znovu potkají ve škole. Do hlavních rolí tvůrci obsadili Johna Travoltu a Olivii Newton-John. Muzikál si můžete připomenout 31.12. na ČT.

Herci byli o mnoho let starší než postavy, které hráli

Děj muzikálu se zaměřuje na středoškoláky, kteří se pohybují ve věkovém rozmezí zhruba mezi čtrnácti až osmnácti lety. Herci, kteří studenty ztvárnili, byli však o několik let starší. John Travolta měl ze všech nejméně. V době natáčení mu bylo dvacet tři let.

Olivii Newton-John ale táhlo na třicet. Během natáčení měla dvacet devět let. Herečka Stockard Channing, která v Pomádě hrála Betty, měla dokonce třicet čtyři let. Věk však ve ztvárnění mladých studentů nebyl žádnou překážkou. Málokdo by jim v té době tipoval jejich skutečný věk.

Natáčení taneční soutěže se odehrávalo v místnosti, kde bylo téměř padesát stupňů

Natáčení filmů není vždy jen zábava, často jde o velkou dřinu v těžkých podmínkách. Něco takového zažili i herci v muzikálu Pomáda. Taneční soutěž se točila ve skutečné školní tělocvičně, kde teplota vystoupala téměř až k padesáti stupňům. V takovém vedru navíc museli tančit, takže někteří herci byli nejspíš na pokraji kolapsu.

John Travolta přemlouval tvůrce filmu, aby do role Sandy obsadili Olivii

Tvůrci původně zamýšleli, že do role Sandy obsadí Carrie Fisher, Deborah Raffin nebo Susan Dey. John Travolta měl však jinou představu, přál si, aby Sandy ztvárnila Olivia Newton-John. Osobně ji neznal, ale moc se mu líbilo, jak zpívá. Vyslovil přání, že by po jeho boku v Pomádě měla stát právě ona. Nakonec to vyšlo.

Olivii v černých legínách praskal zip

Nepochybně si vybavíte scénu, ve které na sobě měla Olivia černé legíny a Dannymu vypadly téměř oči z důlků. Legíny na ní sice vypadaly sexy, ale byly tak malé a těsné, že v nich herečka nemohla ani sedět. Téměř po každém náročnějším pohybu ji zip přišitý na kalhotách prasknul, takže ho musela neustále zašívat. Dále čtěte: Snídaně u Tiffanyho se stala legendárním filmem. Herečka Audrey ale při natáčení velmi trpěla.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008