Zajímavosti a perličky, které se pojí k pohádce Mrazík

 Koktejl 
29. prosince 2019 16:06 / Eva Vogelová
  1
📷
9 fotografií v galerii
Mrazík se točil v roce 1964 Pinterest
Mrazík sice pochází ze Sovětského svazu, nehrají v ní čeští herci, ale u nás se stal kultovní pohádkou. Během vánočních svátků na českých obrazovkách nemůže chybět. Mrazík natočil režisér Alexandr Rou v roce 1964. Přečtěte si o pohádce zajímavosti, které možná nevíte.

Mrazík u nás i na Slovensku doslova zlidověl. Mají ho rádi děti i dospělí. Některé slavné hlášky z filmu si pamatují lidé dodnes. Zjistěte, jaké zajímavosti se děly během natáčení.

Během natáčení nebyl v okolí Moskvy sníh

Když se začal natáčet Mrazík, v okolí Moskvy nebyl žádný sníh. Celý natáčecí štáb se kvůli tomu vydal na poloostrov Kola. Herci tam trpěli velkou zimou, často se brodili ve sněhu a potkávali je sněhové závěje. Byli z toho neustále nemocní.

Představitelka Nastěnky dostala spoustu nabídek k sňatku

Poté, co se odehrála premiéra pohádky Mrazík, najednou začala dostávat představitelka křehké Nastěnky tisíce dopisů. V nich ji muži žádali o ruku. Režisér herečce přikázal, aby na všechny něco odepsala. Z časových důvodů to však nebylo možné, proto si psala pouze s vězni. Bála se, že by ji po propuštění z vězení mohli ublížit.

Představitelka Marfuši litovala, že v Mrazíkovi hrála

Herečka Inna Čuriková byla ve skutečnosti pohledná žena. Na roli Marfušky se přihlásila sama, ale netušila, že z ní maskéři udělají tak ošklivou osobu. Když se poprvé viděla namaskovaná v zrcadle, rozbrečela se.

Herečka litovala, že se o roli Marfuše ucházela. Pohádku viděla jen jednou v životě, protože z ní měla komplexy. Stala se kvůli své roli na nějakou chvíli terčem posměchů. V každém případě Marfušku zahrála dobře.

Štáb během natáčení přehnaně šetřil penězi

Štáb během natáčení pohádky šetřil peníze všude, kde mohl. Představitelka Marfušky v jedné scéně nejedla jablko, ale cibuli, protože byla levnější. Během scény, kdy se Ivánek s Nastěnkou berou, stojí u stolu s dobrotami.

Štáb se bál, že herci budou z talířů ujídat a oni budou muset neustále doplňovat nové jídlo. Kvůli tomu veškeré pokrmy potřeli petrolejem, aby je nikdo nejedl. Komedie Bohouš baví diváky už padesát let. Proč ji Menšík se Sovákem zatracovali?

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve