Herečka Jennifer Lawrence roli v Hunger Games moc nechtěla. Pak na ní trénovala tak, že svého filmového parťáka poslala jedním kopem do bezvědomí

 Film a seriál 
27. února 2023 16:11 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Svého parťáka kopla Jennifer do hlavy tak, že ztratil vědomí Lionsgate Films
Když Jennifer Lawrence dostala nabídku na natáčení prvních Hunger Games, tedy Hladových her, nebyla ještě vůbec slavná. Jenomže režisér Gary Ross nikoho jiného na roli hrdinky Katniss prostě nechtěl. A Jennifer Lawrence zase nechtěla být slavná, a tak si svoji životní roli docela dlouho rozmýšlela.

První Hunger Games šly totiž do kin v roce 2012, stejně jako její další film Terapie láskou, jehož originální název je Silver Linings Playbook. A to je ten film, díky kterému se Jennifer Lawrence stala nejmladší držitelkou Oscara. Tohle drama z ní sice udělalo nejlepší herečku světa, ale rozhodně nešlo o megafilm, díky kterému by získala obrovskou slávu, které se tolik bála. A proto zprvu Jennifer v Hunger Games hrát nechtěla.

Nakonec ale souhlasila a stalo se přesně to, co budilo její obavy. Její sláva vyletěla doslova do nebes, stejně tak její výplata. Několik let tak byla Jennifer Lawrence nejlépe placenou herečkou světa. Hunger Games ji doslova vydělaly obrovský balík.

„Bylo to uprostřed noci v Anglii, a když mi zavolali, byla jsem v posteli. A já jsem byla tak zamilovaná do knih a scénáře a najednou to bylo přímo tady, ta velikost rozhodnutí byla děsivá,“ popsala později Jennifer MTV. A taky vyzradila fakt, že nakonec svým způsobem zasáhla její matka Karen. „Nazvala mě pokrytcem, protože když jsem točila nezávislé filmy a všichni se mě ptali, proč netočím velké filmy, říkala jsem, že na velikosti filmu nezáleží. A máma mi řekla, že tady je film, který miluju, a přemýšlím o tom, že ho odmítnu kvůli jeho velikosti. Pomyslela jsem si, že nechci o tu roli přijít, protože se bojím. Když se bojím, nikdy nechci, aby mě to zastavilo v nějaké činnosti. Ale ve svém srdci jsem věděla, že to chci, bylo to o vyřešení všech strachů.“

Strach musel jít stranou ve všech směrech. Jennifer na svou roli musela hodně trénovat. Běhala, musela se naučit šplhat po stromech a skalách a samozřejmě se musela naučit i lukostřelbu. Naučila se během intenzivního šestitýdenního tréninku opravdu hodně, takže měla obrovskou sílu. Před ostrým natáčením jedné scény se jí ale nepovedl nacvičený kop, nohou trefila svého hereckého kolegu Joshe Hutchersona přímo do hlavy a doslova ho poslala do bezvědomí. Hutcherson měl otřes mozku a Jennifer podle jeho slov měla takové výčitky svědomí, že brečela jako želva.

Hutcherson totiž později popsal, že se Jennifer docela předváděla a doslova řekl, že si myslela, že je Jackie Chan. Pořád prý na place předváděla vysoké kopy a nakonec se Joshe zeptala, jestli může udělat jeden výpad přes jeho hlavu. On souhlasil a ona mu dala KO.

Nakonec to všichni přežili ve zdraví a pro Jennifer Lawrence to byla jízdenka ke hvězdám. Za roli Katniss v prvním ze čtyř filmů Hunger Games dostala jen 500 tisíc dolarů, za druhé Hladové hry, které šly do kin o rok později, už inkasovala 10 milionů dolarů a za dva poslední díly, tedy The Hunger Games: Mockingjay Part 1 a Part 2 dostala už 40 milionů dolarů. Tahle franšíza udělala z Jennifer Lawrence jednu z nejslavnějších hereček a také nejlépe placenou herečku světa. Po Hunger Games a poté, co si dopřála mateřskou dovolenou, se Jennifer vrátila na filmové plátno v roce 2021 ve filmu Don´t Look Up, za který dostala 25 milionů dolarů.

Autorský článek, další zdroj: Eonline

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47