Ve Vlkovi z Wall Street se šňupal kokain jako o závod. Ve skutečnosti to ale byl vitamin B a některé herce dostal do nemocnice

 Film a seriál 
10. února 2023 07:59 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Kokain ve filmu nahradil rozdrcený vitamin B Paramount Pictures
Vlk z Wall Street je úžasný tříhodinový film, který je takovým oknem do světa investic. Makléři bohatnou den za dnem, mají luxusní domy, luxusní auta, luxusní milenky a taky spoustu kokainu, protože čím víc jsou bohatí, tím víc neví, co roupama.

Film Vlk z Wall Street ale také ukazuje, jaké charaktery mají v moci peníze investorů. Leonardo DiCaprio v roli burzovního makléře Jordana Belforta neskutečně zbohatl během chvilky, ale jen díky podvodům, které na investory dělal. Nakonec i skutečný Belfort, podle jehož knihy byl film natočen, skončil ve vězení a musel splatit všechno, co nakradl.

Kokain hraje v reálných životech makléřů na Wall Street velkou roli a nejinak je tomu i ve filmu. Šňupe se tam jako o závod a režisér Martin Scorsese se navíc v kokainových scénách dost vyžíval, takže rád dělal velmi detailní záběry. Kdyby opravdu herci vyšňupali během natáčení skutečný kokain, byli by dost možná už mrtví nebo alespoň těžce závislí. Proto se samozřejmě během natáčení žádný skutečný kokain nepoužíval.

Místo toho filmaři udělali bílý prášek z rozdrceného vitaminu B. Jenomže i ten se nakonec při tak velkém množství šňupání stal nebezpečným. Herec Jonas Hill, který ve filmu hrál nejlepšího parťáka samotného Belforta, po četném šňupání vitaminu B skončil s bronchitidou v nemocnici.

Sám DiCaprio sice šňupání vitaminu B přežil ve zdraví, ale protože se z něho ve filmu stane pořádný feťák, připravoval se Leo na svoje scény, kdy je značně pod vlivem drog, s jejich skutečnými uživateli. Herec totiž tvrdí, že drogy nikdy nebral a potřeboval si nastudovat jejich pohyby, mimiku a reakce, aby si dal dohromady směr, jak bude tyto filmové scény hrát. Jedna z nejslavnějších scén filmu, ve které se totálně zfetovaný DiCaprio plazí ke svému autu, je tak podle tvůrců z velké části jeho vlastní improvizací, a nutno dodat, že zdařilou improvizací, která se líbila i samotného Scorsesemu. Di Caprio si při natáčení této scény také poranil záda, takže byla natočena napoprvé.

Kromě drog má Vlk z Wall Street také abnormálně vysoký počet sprostých slov. Možná si to už nepamatujete, ale doopravdy jste při sledování filmu slyšeli ono anglické slůvko „fuck“ celkem 539 krát za pouhých 180 minut. A to z Vlka z Wall Street dělá premianta mezi filmy s největším počtem těchto slov. A to je také důvod, že když měl film premiéru v Abú Zabí, byl kratší o celých 45 minut. Samozřejmě, že v Emirátech vystříhali veškerou nahotu a sexuální scény, ale také téměř všechna sprostá slova.

Tříhodinový film, který vypráví příběh skutečného wallstreetského makléře, sklidil obrovský úspěch po celém světě. A to se také odrazilo na jeho výdělcích. Martin Scorsese snímek natočil s rozpočtem rovných 100 milionů dolarů a film jen v kinech nakonec vydělal celosvětově 407 milionů dolarů. Film má i několik ikonických scén, které fanoušci doslova milují. Kromě již zmiňované scény, v níž se zfetovaný DiCaprio plazí ke svému luxusnímu autu, patří mezi top scény i ta následná, ve které DiCaprio jede „opravdu opatrně“. A minimálně tyhle dvě scény stojí za to vidět pokaždé, když se tenhle film objeví v nějakém televizním vysílání.

Autorský článek, další zdroj: Yardbarker

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod