Arnold Swarzenegger si během pauzy při natáčení Terminátora zašel do restaurace. Zapomněl, že má stále svůj filmový make-up a vyděsil celý restaurant

 Film a seriál 
12. ledna 2023 09:58 / Mirka Malá
  4
📷
2 fotografie v galerii
S tímhle make-upem si Schwarzenegger vyšel do restaurace Orion Pictures
Pauza v natáčení legendárního Terminátora inspirovala Arnolda Swarzeneggera k tomu, aby si dal k obědu něco lepšího, než co nabízela filmová kantýna. A tak si vzal jen svoje civilní oblečení a vydal se do nejbližší restaurace. A málem to špatně dopadlo.

Arnold totiž zapomněl, že má na obličeji stále svůj filmový make-up, což ve výsledku znamenalo, že do restaurace vešel s chybějícím okem, odhalenou čelistí a spáleným masem. V restauraci tak všechny vyděsil, ale nakonec se mu podařilo vše vysvětlit a v klidu se naobědvat. Povídá se ovšem, že ve skutečnosti Schwarzenegger na svůj make-up nezapomněl, ale že šlo o zajímavou propagaci budoucího sci-fi trháku.

Zda se Arnold někdy do restaurace vrátil, se neví, se svou pověstnou filmovou replikou „Já se vrátím“ měl ale Schwarzenegger problém a ve filmu ji vůbec nechtěl vyslovit. Hláška byla použita ve scéně, kdy je kyborgu, kterého hraje Schwarzenneger, odepřen vstup na policejní stanici, kde se ukrývala Sarah Connor v podání Lindy Hamilton. Po několika sekundách, kdy si Terminátor prohlédne místnost, řekne policistovi, který mu odepřel vstup: „Já se vrátím“. O chvíli později projede Terminátor autem vstupními dveřmi i samotnou policejní přepážkou.

Sám Schwarzenegger svoji nechuť k této replice přiznal až v roce 2012 v ranní show Good Morning America. Měl problém vyslovit anglické „I'll Be Back“ a režiséra Jamese Camerona požádal, zdali by mohl říct „I will be back“, protože mu přišlo divné, aby kyborg používal kontrakce. Cameron ale tento nápad zamítnul a nakonec musel tuto scénu Arnold natáčet hned desetkrát, než režisér vybral vyhovující záběr. Ve finále se tato kratičká věta stala jednou z legendárních hlášek z Terminátora a sám Schwarzenegger ji dokonce používal při veřejných projevech, když byl guvernérem Kalifornie.

Zajímavostí o prvním Terminátorovi je ale mnohem víc. Především je to fakt, že Schwarzenegger původně vůbec neměl Terminátora hrát. Byl původně obsazen do role vojáka cestujícího v čase, tedy Kylea Reese. A Terminátora měl hrát O. J. Simpson, který byl první volbou filmového studia Orion Pictures. Nakonec Arnold roli získal, i když o ni vlastně ani moc nestál. Přišel totiž za režisérem Cameronem s nějakými nápady pro postavu T-800 a tím režiséra zaujal natolik, že mu roli Terminátora nabídnul. Schwarzenegger ji dokonce ani nechtěl, protože tou dobou si trval na tom, že nebude hrát záporné postavy.

Nakonec ale na nabídku kývnul a tím produkci zase přidělal práci s obsazením postavy Kylea Reese. Tu nakonec získal Michael Biehn, ale ve hře byla i velice známá jména, včetně Stinga a Bruce Springsteena, Bruce Willise, Kurta Russella, Mela Gibsona, Christophera Reeva a Mickeyho Rourkea.

Ve finále se do role Terminátora Schwarzenegger natolik zamiloval, že trénoval se zbraněmi tvrdě každý den. Chtěl totiž dosáhnout dokonalosti, kdy T-800 ovládá různé střelné zbraně. Proto dokonce trénoval se zavázanýma očima, přičemž cvičil jak rozebírání, tak skládání zbraní. Chtěl, aby na filmovém plátně jeho pohyby vypadaly automaticky, jak se na kyborga sluší. Schwarzenegger strávil také hodně hodin na střelnici, kde se snažil nabíjet zbraně, aniž by se na ně přitom díval. Rovněž bylo potřeba, aby natrénoval, že během scén nebude mrkat. To všechno vedlo k tomu, že slavnému Arnoldovi zabrala fyzická příprava na roli Terminátora nesrovnatelně víc času, než kolik potřeboval na nastudování scénáře. Možná to fanouškům tak nepřipadá, ale je faktem, že Schwarzenegger v prvním Terminátorovi pronesl pouhých 58 slov.

Autorský článek, další zdroj: Sideshow

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod