Steven Seagal oslavil jedenasedmdesátiny. Jeho kariéru provází kauzy se sexuálním obtěžováním a obdiv k Putinovi

 Osobnosti 
12. dubna 2023 08:08 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Kontroverzní akční hrdina Steven Seagal oslavil jedenasedmdesátiny Depositphotos
Akční hrdina Steven Seagal oslavil svoje jedenasedmdesáté narozeniny. Jeho bohatou kariéru s dnes již kultovními akčními filmy ale pokazilo hned několik věcí. Jednak hned několik obvinění ze sexuálního obtěžování a také fakt, že přijal od Vladimira Putina ruské občanství.

V březnu 2014 v rozhovoru pro ruské noviny Seagal popsal Vladimíra Putina jako „jednoho z velkých žijících světových vůdců“. Vyjádřil také podporu anexi ukrajinského Krymu Ruskem. Ještě v témže roce se Seagal objevil na show, kterou pořádali Noční vlci v Sevastopolu, na Krymu, kde podporoval anexi Krymu a mluvil o Ukrajině jako o zemi ovládané fašisty. A na podzim toho roku bylo Seagalovi Putinem uděleno ruské občanství. A zatímco francouzský herec Gerard Depardieu, který si také nechal Putinem udělit ruské občanství, jej po rozpoutání války Ruskem na Ukrajině vrátil, Seagal je na svůj ruský pas stále hrdý.

A to není zdaleka všechno. V březnu 2022, tedy krátce po ruské invazi na Ukrajinu, Seagal navštívil Moskvu, kde uspořádal svou narozeninovou oslavu, které se zúčastnilo mnoho lidí spojených s Vladimirem Putinem, včetně těch, kteří se ocitli na sankčních seznamech mezinárodního společenství. V srpnu 2022 navštívil Olenivku, v Doněcké oblasti, místo masakru ve věznici Olenivka, a to za doprovodu vůdce Doněcké lidové republiky Denise Pušilina, který tvrdil, že Seagal tam natáčel dokument o válce na Donbasu. A letos na konci února dokonce Seagal obdržel z rukou Vladimira Putina ruský Řád přátelství za „významný přínos k rozvoji mezinárodní kulturní a humanitární spolupráce.“

Seagal má kromě zjevné náklonnosti k Putinovi také dlouhou a letitou sérii kauz se sexuálním obtěžováním, která se táhne až do devadesátých let. Tak například v roce 2010 podala 23letá Kayden Nguyen na Seagala žalobu, ve které akčního hrdinu obvinila, že ji sexuálně obtěžoval, a dokonce nezákonně obchodoval se ženami za účelem sexu. O tři měsíce později žena svoji žalobu bez vysvětlení stáhla, pravděpodobně z toho důvodu, že dostala zaplaceno.

V roce 2017 herečka Portia de Rossi obvinila Seagala, že ji sexuálně obtěžoval během filmového konkurzu. De Rossi tvrdila, že během konkurzu v Seagalově kanceláři jí herec přesvědčoval, „jak důležité je mít chemii mimo obrazovku“ a snažil se jí dostat pod kalhotky. O rok později herečka Rachel Grant veřejně obvinila Seagala, že ji v roce 2002 sexuálně napadl během příprav na natáčení, přičemž následně o svoji práci přišla. A v témže roce úřad okresního státního zástupce okresu Los Angeles přiznal, že prověřuje potenciální případ sexuálního zneužívání. Seagal měl v roce 1993 ve svém domě znásilnit tehdy osmnáctiletou herečku Reginu Simons.

Akční hrdina Steven Seagal není tedy mimo filmové plátno vůbec žádným klaďasem. Kromě obdivu k Putinovi a sexuálního obtěžování jeho kariéru provází i další kauzy. Dobře známé jsou jeho konflikty s kaskadéry na filmovém place, při nichž mnohdy došlo ze strany Seagala k fyzickému násilí. Před třemi lety Seagala také vyšetřovala americká Komise pro cenné papíry a burzu za nezveřejnění plateb, které obdržel za propagaci investic do společnosti Bitcoiin2Gen. Seagal nakonec všechno urovnal mimosoudně, vrátil všechny peníze a zavázal se, že nebude dělat několik let reklamu na žádné cenné papíry či digitální měny. V Hollywoodu Seagal z mnoha důvodů nenatočil nic od roku 2019, ale teď údajně chystá dva nové filmy, které si ovšem připravuje sám.

Autorský článek, další zdroj: First Post

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008