Rose McGowan alias Paige ze seriálu Čarodějky vedla pohnutý život: Málem si vzala Marylina Mansona a obvinila Weinsteina ze znásilnění

 Osobnosti 
29. března 2023 08:11 / Pavla Krejčí
  0
📷
1 fotografie v galerii
Rose McGowan za sebou má poměrně pestrý život Flickr / Hadiqa Khan / volný zdroj
Když se řekne seriál Čarodějky, každý si ihned vybaví krásné sestry, které řešení nejen nadpřirozené probléme, ale i ty milostné. Podobný život, byť bez magie, měla i herečka Rose McGowan, která ztvárnila zrzavou Paige. Její život i kariéra nabrali řadu nečekaných zvratů.

Herečka Rose McGowan byla po určitou dobu jednou z nejznámějších televizních hereček po celém světě díky svým rolím ve velkých projektech jako Vřískot, Planeta Teror, a především v ikonickém seriálu Čarodějky, který se dočkal osmi sezón.

Narodila se do kultu Božích dětí a většinu svého pracovního života strávila v tom, co považuje za další tajnůstkářskou, manipulativní sektu: v Hollywoodu. Ačkoliv si v mládí vybudovala jméno a byla velmi žádaná, její vliv v průmyslu však v posledním desetiletí klesá.

Počátky její herecké kariéry

Původně pochází z Itálie a do Spojených států se přestěhovala, když jí bylo pouhých 10 let. Jen o pět let později se zcela osamostatnila od svých rodičů. V mládí pracovala jako servírka a filmová uvaděčka a teprve v roce 1990 získala své první role jako performerka. První kroky v její kariéře herečky přišly v podobě malých rolí v seriálech a filmech.

Svou první velkou roli získala v roce 1995 ve filmu Zkurvená generace, který jí vynesl první nominaci na Independent Spirit Awards. Do té doby svou kariéru nebrala nijak vážně, změna přišla ve chvíli, když byla najata Wesem Cravenem do jedné z nejuznávanějších hororových ság všech dob: Vřískotu (1996).

Vztah s Mansonem a úspěch v Čarodějkách

V roce 1997 se úzce seznámila s umělcem Marylinem Mansonem, dokonce málem došlo na svatbu. Vztah zkrachoval v roce 2001 během vrcholu její hollywoodské kariéry. Manson je poměrně dost kontroverzní postava, stejně takový byl jejich vztah.

Ve stejném roce se připojila k obsazení Čarodějek jako Paige Matthews, dlouho ztracená sestra. Zůstala v seriálu až do osmé série, tedy se celkem objevila ve 113 epizodách. Její účast v seriálu však byla zastíněna kontroverzí kvůli jejím údajným špatným vztahům s některými členy obsazení.

Rozpoutání sexuálního skandálu

Během několika posledních let se podílela na mnoha projektech, její sláva však pomalu vzala za své. Nejvíce o ní bylo slyšet, když v roce 2014 veřejně obvinila známého producenta Harveyho Weinsteina, že ji znásilnil, když jí bylo 23 let. Nasměrovala také sérii obvinění vůči hollywoodskému průmyslu za to, že po desetiletí mlčel tváří v tvář vážným sexuálním obtěžováním.

Tato kauza vedla ke vzniku hnutí MeToo, v němž se aktivně činila. Její účast a neustálá prohlášení ji tak připravily o množství vrcholných rolí. Nakonec nechala svůj život ve Spojených státech za sebou a dala přednost žití v Mexico City.

Autorský článek, další zdroje: The Guardian, Hollywood Life

Témata: Rose McGowan
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47