Osudy hrdinů ze seriálu Dallas: Kdo podlehl rakovině a kdo musel předčasně opustit seriál a proč?

 Koktejl 
26. července 2019 19:17 / Gabriela Opltová
  0
📷
19 fotografií v galerii
Zakladatelka naftařského klanu se svými syny Archiv
Dallas byl jedním z nejúspěšnější seriálů všech dob. Bobby, Pamela, Suelyn, Miss Ellie a samozřejmě „Džejár“. Pamatujete si na ně? Pojďme se podívat na osudy některých hlavních hrdinů.

Sága rodu naftařských magnátů se vysílala v letech 1978 až 1991 a vzniklo celkem 357 dílů. Nejvýraznější postavou se stal zákeřný a bezcharakterní Džejár, který dokázal s úlisným úsměvem vydírat mladšího bratra Bobbyho i podvádět svou manželku Sue Ellen.

S rakovinou bojovala v seriálu i v reálném životě 

Diváci si ale oblíbili i moudrou a velkorysou matku rodiny Miss Ellie. Tu hrála americká herečka Barbara Bel Geddes. Než nastoupila do zmíněné nekonečné mýdlové opery, hrála už v několika seriálech, ale skutečnou proslulost jí přinesla teprve role Miss Ellie v Dallasu.

V roce 1970 herečce chirurgové museli odstranit prs kvůli zhoubnému nádoru. O osm let později tento zážitek zúročila i v seriálu, když rakovinou prsu trpěla i Miss Ellie. A právě ztvárnění matky Ewingové, která podstoupila mastektomii, jí vyneslo prestižní televizní cenu Emmy.

Ze zdravotních důvodů musela natáčení v letech 1984-1985 opustit a zastupovala ji Dona Reed, bohužel neúspěšně. Diváci si nemohli zvyknout. Do seriálu se Barbara Bel Geddes vrátila a setrvala v něm až do roku 1990. Později dostala nabídku hrát ve dvou dalších TV pokračováních, ale už odmítla. Herectví pověsila na hřebíček a většinu času trávila ve svém domě v Maine, kde se věnovala psaní knížek pro děti a tvorbě pohlednic s blahopřáním. Geddes byla náruživou kuřačkou a cigarety jí zkrátily život. Zemřela 8. srpna 2005 na rakovinu plic.

Největší sympaťák?

Asi největším sympaťákem seriálu byl Bobby v podání Patricka Duffyho. Herec letos v březnu oslavil již sedmdesáté narozeniny, ale pořád vypadá skvěle.

Právě postava Bobbyho měla v seriálu nejdramatičtější vývoj. Herec chtěl s natáčením skončit a tak autoři nechali Bobbyho zemřít. Po 26 dílech se ale herec rozhodl do seriálu vrátit a tak se zkrátka Pamela jednou ráno probudila, Bobby stál ve sprše a celý děj se vrátil o 26 epizod zpátky.

Patricka Duffyho si diváci oblíbili i v komediální poloze. Skvěle sehrál roli Franka Lamberta v americkém sitcomu Krok za krokem. V roli Franka jakožto taťky početné rodinky ukázal, že nejen šarm, ale ani humor mu nejsou cizí. 

Kdo z hlavních představitelů seriálu zemřel?

  • Letos v dubnu zemřel Ken Kercheval, známý jako Cliff Barnes, jeden z hlavních protihráčů arogantního J. R. Ewinga a bratr Pamely.
  • Larry Hagman, který ztvárnil padoucha Džejára zemřel v roce 2012. Osudným se mu stal alkohol. V časech, kdy jeho touha po alkoholu začínala být nezvladatelná, údajně vypil denně šest lahví šampaňského a několik panáků. 
  • Rakovině slinivky podlehl i herec Jared Martin, představitel Dusty Farowa, kovbojského krále rodea a svůdce Sue Ellen Ewingové.
  • Představitel hlavy klanu Ewingů Jim Davis zemřel v dubnu roku 1981, ale producenti nechali jeho postavu žít ještě dalších 13 dílů s tím, že řídí těžbu nafty v Jižní Americe. Tam Jocka nechali v lednu 1982 zahynout při pádu vrtulníku. 

Dívali jste se rádi na seriál Esmeralda? O mexické telenovele, která trhala divácké rekordy po celém světě, jsme psali před časem. (Dále čtěte: Fenomén Esmeralda: Jak dnes vypadají hlavní hrdinové slavného seriálu).

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve