Z druhého socialistického seriálu Tři chlapi v chalupě se dochovaly jen tři díly

 Koktejl 
02. února 2020 08:39 / Mirka Malá
  2
📷
7 fotografií v galerii
Ani tento seriál televize nezaznamenala ČT
Legendární seriál Tři chlapi v chalupě byl teprve druhým seriálem, který Československá televize vysílala. A podobně jako u toho prvního se z něj téměř nic nedochovalo.

Vůbec prvním československým televizním seriálem byla série Rodina Bláhova, jehož první díl se objevil na obrazovce v prosinci roku 1959. Do konce roku 1960 se vysílalo nakonec devět dílů, z nichž se nedochovalo téměř nic.

Československá televize totiž tehdy seriál vysílala živě a záznamová zažízení v té době ještě nepožívala. Z Bláhových se tak dochovalo jen pár fragmentů a poslední díl, vznikla díky němu ale tvůrčí parta, která nakonec stála za úspěchem druhého seriálu Tři chlapi v chalupě.

Nastoupil Dietl

Slavný televizní scénárista Jaroslav Dietl se už podílel na některých dílech Rodiny Bláhových a spolu s režisérem Jaroslavem Dudkem začal pracovat na komediálním seriálu Tři chlapi v chalupě. Seriál měl nakonec osmnáct dílů a vysílal se mezi roky 1961 - 1963.

I tento dnes prakticky legendární seriál ale potkal velmi podobný osud jako Rodinu Bláhových. Z celého seriálu se dochovaly celé jen tři poslední díly a také jedno volné pokračování Tři chlapi po roce.

I Tři chlapi se totiž vysílali ve své době ještě živě a ani po úspěchu Bláhových nikoho v televizi nenapadlo pořídit záznam živě vysílaných dílů. To se stalo bohužel až příliš pozdě, a tak o této televizní legendě přežilo jen malé svědectví.

Hlavní hvězdou seriálu byl Lubomír Lipský, který si ve svých necelých čtyřiceti letech zahrál velmi oblíbenou postavu dědy Potůčka. Vedle Lipského v seriálu excelovali také další herecká esa té doby, zejména pak Ladislav Trojan a Jan Skopeček. Ve vedlejších rolích si s nimi zahrály také Stella Zázvorková nebo Ljuba Skořepová. Dále čtěte: Smutná ikona socialistického autoprůmyslu měla nespočet posměšných přezdívek.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008