Řada slavných zmizela za nevyjasněných okolností. Od kytaristy slavné rockové skupiny, po miliardáře z vážené rodiny

 Koktejl 
29. srpna 2022 11:10 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Řada slavných zmizela, aniž by zanechali nějaké stopy, nebo byla nalezena jejich těla Wikimedia Commons / Masao Nakagami
Zmizet beze stopy není žádný velký problém, zvlášť, když máte prostředky. Ale to byste po sobě přeci jen alespoň nějaká znamení zanechali. Jenomže když prostě zmizíte jen tak, aniž byste si sbalili věci a vybrali peníze, je to podezřelé. A stává se to i velmi slavným osobnostem.

Novodobá historie je plná záznamů o slavných lidech, kteří skutečně zmizeli beze stopy, jinými slovy, zmizeli za dodnes nevyjasněných okolností. Dodnes se tedy neví, zda se jim něco stalo, spáchali sebevraždu, někdo je unesl nebo prostě vzali, lidově řečeno, roha.

Richey Edwards

Kdo by neznal britskou rockovou kapelu Manic Street Preachers. V Čechách byla a je velmi oblíbená a mnohokrát tu také koncertovala. Její kytarista Richey Edwards ale v roce 1995 zmizel. Nikdo neví, jak, a dodnes po něm není doslova žádná stopa.

Edwards prostě zmizel a jeho okolí si nějakou dobu myslelo, že je to buď nějaký úlet nebo reklama kapely na novou desku. Jenomže Edwards se už nikdy nevrátil. Jeho rodina tvrdí, že neměl vůbec žádné sebevražedné sklony, ale policie nakonec našla jeho auto u mostu, ze kterého sebevrazi rádi skáčí. Edwardsovo tělo přesto nebylo nikdy nalezeno, takže je klidně možné, že někde už dávno žije nový život.

Jim Thompson

Není to sice žádný slavný muzikant nebo herec, ale jeho příběh je neméně zajímavý. Byl to on, kdo z thajského hedvábí udělal multimilionový byznys. Thompson ale původně začínal jako agent OSS, což byla organizace, která předcházela dnešní CIA. V roce 1967 se přestěhoval do Thajska a zbohatl na thajském hedvábí. Ještě téhož roku odjel do Malajsie na cyklistický výlet, ze kterého se už nikdy nevrátil. Co se s ním stalo? Má v tom prsty sama CIA nebo snad nějaká další tajná služba? Thompson jako agent kdysi prošel výcvikem přežití, takže je nepravděpodobné, že by se nedostal z nějaké nehody, pokud ovšem nebyla fatální. Každopádně, když jsou v něčem tajné služby, vždy to trochu zavání...

Joe Pichler

Joe Pichler byl velmi talentovaný herec. Začal s herectvím už v dětství, ostatně jako řada slavných hollywoodských celebrit. Když si dal pauzu od herectví, aby si alespoň udělal střední školu a už plánoval návrat do Hollywoodu, náhle zmizel. Stalo se to asi takhle. V roce 2006 hrál s přáteli karty a měl být v dobré náladě. Nakonec údajně jednomu z kamarádů ale volal ve čtyři ráno a údajně byl rozrušený. A tento hovor s přítelem je to poslední, co po Pichlerovi zbylo. Jeho auto našli u mostu a v jeho bytě dopis na rozloučenou. Pichlerovo tělo ale nebylo nikdy nalezeno a jeho rodina zcela vyloučila jakékoliv sebevražedné sklony. Zda tedy Pichler skočil, nebo se stal obětí zločinu či prostě jen zmizel žít jiný život, se už nikdy nedozvíme.

Michael Rockefeller

Ano, ten z té miliardářské rodiny Rockefellerů. Michael je nebo možná byl vnukem známého finančníka Johna D. Rockefellera a jeho otcem byl Nelson Rockefeller, jenž byl viceprezidentem Geralda Forda. Michael Rockefeller zmizel, když sbíral artefakty na Nové Guineji. Stalo se to nejspíš během plavby na lodi podél tamního pobřeží. Jeho smrt jako náhodné utonutí ale byla nakonec vyloučena. V roce 2014 vydal Carl Hoffman knihu, v níž se smrtí nebo zmizením Michaela Rockefellera zabýval. Hoffman hledal pravdu tak důkladně, že pronikl hluboko do vnitrozemí regionu Asmat a nalezl tam domorodce, kteří údajně prováděli rituální kanibalismus. Hoffman ve své knize tvrdí, že lidé z kmene přiznali, že ho zabili a snědli. Ale to už se skutečně nedá nijak ověřit. Proto Rockefellerovo zmizení z roku 1961 zůstává oficiálně i dnes nevyřešené.

Autorský článek, další zdroj: Articles Mansion

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod