Fanoušci si připomínají výročí smrti zpěváka Prince: Tajil sex s nezletilou a zemřel na předávkování opiody

 Osobnosti 
25. dubna 2023 09:09 / Mirka Malá
  0
📷
1 fotografie v galerii
Prince se v sedmapadesáti předávkoval Depositphotos
Zpěvák Prince je sice dnes hudební legendou, jeho život byl ale také plný kontroverzí. V dubnu si jeho fanoušci připomínají výročí jeho smrti, protože Prince zemřel v dubnu 2016 na předávkování opiody a bylo mu jen sedmapadesát.

Zpěvákovy problémy s drogami začaly rozhodně řadu let před jeho smrtí, i když vlastně nikdo neví, jak dlouho byl Prince ve skutečnosti na opiodech závislý. Údajně byly zdrojem jeho zneužívání návykových látek problémy s kyčlí.

V roce 2016 to už každopádně s Princem šlo hodně z kopce. Začátkem dubna 2016 odložil kvůli údajné chřipce několik koncertů. Když se vracel svým soukromým letadlem z jednoho náhradního vystoupení, přestal reagovat a jeho letadlo nouzově přistálo na mezinárodním letišti Quad Cities v Moline, kde byl hospitalizován a dostal naloxon, lék používaný k blokování účinků opioidů, zejména po předávkování. Jakmile Prince zase nabyl vědomí, nechal se i přes protesty lékařů propustit z nemocnice.

Zdravotní problémy, související s opiody, se ale stupňovaly. 20. dubna zpěvákovi asistenti povolali specialistu, který měl Princovi pomoci zvládat jak bolest kyčle, tak závislost na opiodech. Lékařův syn k Princeovi přijel o den později s buprenorfinem, aby vymyslel plán léčby závislosti na opioidech a nakonec volal na 911, aby do zpěvákova domu přijela sanitka. Nejprve na tísňové lince řekl, že v domě je osoba v bezvědomí, o chvíli později uvedl, že muž je mrtvý a nakonec přiznal, že se jedná o Prince. Záchranáři, kteří do domu přijeli, zjistili, že Prince leží ve výtahu a nereaguje. Provedli tedy několik pokusů o jeho oživení a nakonec konstatovali, že Prince je mrtvý nejméně šest hodin. Prohlásili ho proto za mrtvého v 10:07, 19 minut po jejich příjezdu. Záchranáři nenašli v domě žádné známky sebevraždy nebo trestného činu. V koronerově zprávě bylo nakonec uvedeno, že Prince zemřel na náhodné předávkování fentanylem. Jak mohl mít zpěvák přístup k tak velkému množství opiodů, bylo nakonec předmětem policejního vyšetřování.

Prince měl kromě drogové minulosti taky velmi turbulentní soukromý život. Zpěvák byl v průběhu let romanticky spojen s mnoha ženami, včetně Kim Basinger, Madonny, Vanity, Jill Jones, Sheily E., Carmen Electry a řady dalších. Susannah Melvoin později vzpomínala na období, kdy Prince žil s ní, její sestrou Wendy a jistou Lisou Coleman.

Nicméně v roce 1990 uviděl Prince tehdy 16letou tanečnici Mayte Garcíu stát před svým koncertním autobusem a prakticky okamžitě ji svojí muzikantce z doprovodné kapely Rosie Gaines představil jako svoji budoucí manželku. A tehdy se začalo mluvit o tom, že zpěvák udržuje vztah s nezletilou. Nakonec Mayte začala pracovat jako jeho zpěvačka a tanečnice poté, co dokončila střední školu a Prince se s ní oženil v roce 1996. Ještě téhož roku se jim narodil syn Amiir, ale zemřel o týden později na Pfeifferův syndrom. Pár se rozvedl v roce 2000 a o rok později si Prince vzal Manuelu Testolini, kanadskou podnikatelku italského a egyptského původu. Vydrželo to ale jen pět let. Prince se už nikdy neoženil a není známo, že by měl nějaké děti.

V roce 2001 se také Prince stal Svědkem Jehovovým, což nakonec vysvětluje, proč si svůj poškozený kyčelní kloub nikdy nenechal operovat. Tehdy se o tom velmi spekulovalo v amerických médiích, nicméně Prince vždy odmítal, že by dvě operace, které mu lékaři doporučili, odmítl kvůli transfúzi krve, která je u Svědků Jehovových  zakázána. Místo toho tvrdil, že existují i jiné lékařské alternativy a raději se začal ládovat opiody. Tyto zprávy se ale nikdy nepodařilo ani potvrdit, ani vyvrátit, každopádně Princova závislost na opiodech zřejmě vznikla v této době, tedy někdy kolem roku 2005 a nakonec ho i zabila.

Autorský článek, další zdroj: History

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve