V květnu 2000 skončil seriál Beverly Hills 90210. Tori Spelling je bez peněz, Shannen Doherty bojuje s rakovinou, Jason Priestley hraje v televizi a Brian Austin Green se živí, jak se dá

 Film a seriál 
26. května 2023 10:10 / Mirka Malá
  2
📷
2 fotografie v galerii
Seriál Beverly Hills 90210 je jedním z nejúspěšnějších teenagerovských sérií všech dob Fox Television
V polovině května 2000 byla odvysílána poslední epizoda kultovního teenagerského seriálu Beverly Hills 90210. Seriálové postavy v podání Tori Spelling a Briana Austina Greena si daly poslední sbohem a uzavřela se desetiletá veleúspěšná série tohoto seriálu.

Seriál Beverly Hills 90210 se ve svých začátcích soustředil zejména na kulturní šok, který zažívali sourozenci Brandon a Brenda v podání Jasona Priestleyho a Shannen Doherty. Ti se s rodiči přestěhovali z Minneapolis do luxusního Beverly Hills. Prvních několik sezón seriálu se nakonec věnovalo zejména jim a jejich spolužákům, kterých samozřejmě byla celá řada, ale ty hlavní postavy hráli Tori Spelling Ian Ziering. Postupně všichni spolu šli na střední i na vysokou a od osmé řady už to byli především dospělí lidé, kteří se snaží nastartovat svoje životy.

Úspěch seriálu byl obrovský, zejména proto, že cílovou skupinou byli mladí lidé, kteří se v seriálových postavách snadno viděli. Proto se také seriál nikdy nevyhýbal žádnému z ožehavých témat, ať už šlo o zneužívání alkoholu a drog, poruch učení, těhotenství náctiletých, znásilnění, práv gayů, domácího násilí, sebevražd nebo AIDS.

I přes obrovský úspěch byl seriál pro jeho tvůrce velká dřina. Shannen Doherty odešla po čtvrté sezóně kvůli neshodám na place, Luke Perry odešel na začátku šesté sezóny, ale vrátil se v deváté jako speciální host. Scénáristé museli neustále vymýšlet různé vztahové propletence, aby seriál udrželi tak dlouho na obrazovce a na jiných televizních kanálech se v průběhu času objevily nové seriály, které nakonec začaly být divácky zajímavější. A tak v květnu 2000 přišel konec.

A to rozhodně nebyla jednoduchá situace pro řadu herců. Mnozí z nich hráli v seriálu od teenagerovských let, nikdy se tak nemuseli zajímat o jinou práci, byli slavní a dobře placení. A pak najednou bylo po všem. A mnozí z nich mají od té doby se svojí kariérou velké trable.

Zejména to platí pro Tori Spelling, která si k tomu všemu pořídila velkou rodinu, ale peníze postupem let ubývaly a ubývaly, až nakonec s manželem a dětmi skončila v pronajatém domě. Před několika dny měla Tori, která také musela překonávat problémy s dluhy na daních, další kauzu. Celé dlouhé měsíce byly její děti stále dokola nemocné, až se přišlo na to, že v pronajatém domě je plíseň, která celé rodině škodí na zdraví. Tori s rodinou se okamžitě vystěhovala do motelu a teď hledá nějaký nový pronájem. Na vlastní bydlení zkrátka nemá peníze.

Shannen Doherty bojuje se zdravotními problémy fakticky už dvě desetiletí. V roce 1999 ji lékaři nejprve diagnostikovali Crohnovu chorobu a v roce 2015 se začala léčit s rakovinou prsu, se kterou bojuje od té doby prakticky nepřetržitě. Na hereckou kariéru tak nemá čas ani sílu, přesto se tu a tam objeví v nějakém projektu, včetně krátkého návratu k pokračování Beverly Hills 90210 v roce 2019.

Jason Priestley se od časů seriálu tu a tam objeví v nějakém filmu, ale jde vesměs o snímky druhé nebo třetí kategorie. Víc práce má ale naštěstí v televizi, i když většinou se jedná jen o epizodní role. Ve dvou seriálech, které běžely mezi roky 2016 a 2021 měl ale roli hlavní, šlo o série Private Eyes a Raising Expectations.

No a nakonec Brian Austin Green. Ten se po sérii Beverly Hills 90210 proslavil zejména jako přítel Megan Fox, se kterou byl zasnoubený, ale nakonec se rozešli. I on to zkoušel u filmu i televize, ale větší štěstí měl v prvních letech po Beverly Hills 90210, jinak dostává v seriálech také spíše epizodní role a u filmu je to podobné. Proto si Green chtěl v roce 2021 vydělat něco navíc v americké verzi taneční soutěže Stardance, ale vypadl hned ve třetím kole. Zkouší to také jako hudebník a podcaster. Zkrátka žádnému z hlavních herců tak úspěšného seriálu, jakým Beverly Hills 90210 byl, se od té doby nijak zvlášť nedaří. Všem hercům je dnes už kolem padesátky i víc, takže jejich slavné dny jsou definitivně už minulostí.

Autorský článek, další zdroj: History

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008