Začátkem června 1985 policie konečně dopadla odpornou dvojici sériových vrahů. Společně zavraždili asi 25 lidí

 Koktejl 
02. června 2022 14:22 / Mirka Malá
  0
📷
1 fotografie v galerii
Dvojice sériových vrahů je poměrně vzácnou záležitostí Wikimedia Commons / volný zdroj
Dvojce sériových vrahů je v kriminalistice obecně opravdu raritní záležitostí. Přesto tu taková dvojice byla a páchala opravdu odporné zločiny. Trvalo to roky, ale 2. června 1985 je policie konečně dopadla.

Přesněji policie dopadla nejprve Leonarda Lakea, který v partě s Charlesem Ng spáchal mezi roky 1983 až 1985 mezi jedenácti až pětadvaceti vraždami. Těm ale ještě předcházely únosy, znásilňování a mučení.

Oba muži se poznali v Kalifornii a většinu společných zločinů spáchali na Leonardově chatě poblíž kalifornského Sacramenta. Oba byli posedlí knihou Sběratel, která popisuje únos ženy záporným hlavním hrdinou románu. A tím to začalo. Úchylný páreček si po vojensku vytvořil tzv. Operaci Miranda, pojmenovanou samozřejmě podle unesené ženy v knize.

A pak už to jelo jako na běžícím páse. V rámci Operace Miranda Lake a Ng začali muži unášet mladé ženy, kterým u chaty postavili bunkr. Tam se jim nejprve snažili po vojensku vymýt mozky tak, aby ženy byly jejich sexuálními otrokyněmi dobrovolně. Nutno ještě dodat, že oba muži dříve sloužili v armádě.

Jednou také unesli mladou rodinu s malým synem a později je všechny zabili. Nebránili se tedy ani vraždám mužů a dětí. Lidi přepadávali i v jejich domovech, kde je obvykle zastřelili.  Unášeli pouze ženy, aby je mohli znásilňovat.

Jejich řádění by mohlo pokračovat i nadále, kdyby ještě ke všemu nekradli. Po jedné nepovedené loupeži v obchodě se sice Charlesovi Ng podařilo utéct, Lake byl ale zatčen. Trestu se ale nedočkal a během vyšetřování se otrávil kyanidovou kapslí, kterou měl u sebe dobře schovanou.

Ng utekl nakonec do Kanady a trvalo dlouhých šest let, než byl vydán zpět do USA. Muži narozenému v Hongkongu se dařilo úspěšně prodlužovat i samotný soudní proces. Nakonec byl až v roce 1999 odsouzen k smrti.

Policie během vyšetřování našla ručně kreslenou mapu, díky které vykopala dva sudy. Jeden obsahoval obálky se jmény obětí. Ve druhém byly Lakeovy deníky a také videokazety s nahrávkami mučení a znásilňování některých unesených žen. Tyto důkazy vedou k tomu, že celkový počet jejich obětí je skutečně 25.

Ng je už od roku 1999 v cele smrti a pravděpodobně v ní také zemře. Dnes mu je 61 let a stát Kalifornia neuskutečnil žádnou popravu od roku 2006.

Autorský článek, další zdroj: History

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve