Otec Woodyho Harrelsona byl zatčen za nájemnou vraždu. Slavný herec později tvrdil, že ho prakticky neznal

 Osobnosti 
15. května 2024 08:31 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Woody Harrelson otce nejprve zapřel, později ho chtěl dostat z vězení Depositphotos
Psal se konec května 1979, když byl Charles Harrelson, otec slavného herce, zatčen za vraždu, kterou skutečně spáchal. A co víc, na vraždu se nechal najmout za 250 tisíc tehdejších dolarů drogovým králem.

Jistého drogového bosse Jimmyho Changru totiž čekal soud, a tak se drogový král rozhodnul najmout právě Charlese Harrelsona, aby za tučné peníze soudce zlikvidoval. A když se soudce sehnul k prázdné pneumatice svého auta, střelil ho Harrelson svojí puškou. Policii se důkazy nalezené na místě činu podařilo rychle spojit právě s puškou Charlese Harrelsona a ten za svoji nájemnou vraždu dostal doživotí. Charles Harrelson nakonec zemřel ve věžení v roce 2007, když mu bylo 69 let. Dostal infarkt.

Oblíbený herec Woody Harrelson tak přišel o otce, o kterém později tvrdil, že ho skoro neznal, protože se doma zpravidla nezdržoval. A chybělo málo a neměl by Woody ani matku. I ta totiž byla v souvislosti s nájemnou vraždou zatčena obviněna ze spiknutí, maření spravedlnosti a křivou přísahu. Jo Ann ale nakonec byla z vězení propuštěna na podmínku.

Přestože slavný herec tvrdil, že jako dítě svého otce prakticky nepoznal, přesto o mnoho let později financoval otcovo odvolání a neváhal utratit statisíce dolarů za velmi kontroverzního právníka právníka Alana Dershowitze. Ani ten mu ale nepomohl a Woodyho otec zůstal ve vězení až do své smrti.

Samotný Woody Harrelson ale zřejmě nějaké ty špatné geny po svém otci podědil, protože i on sám, už jako velmi slavný herec, měl mnohé pletky se zákonem. Tak napříkla v červnu 1996 byl Harrelson zatčen v Kentucky poté, co symbolicky zasadil čtyři konopná semínka, aby zpochybnil státní zákon, který nerozlišoval mezi průmyslovým konopím a marihuanou. Harrelson si do Kentucky přivezl i novináře a jakmile semínka zasadil, byl zatčen a skončil v okresním vězení. Ještě téhož dne byl ale propuštěn na kauci 200 dolarů.

V roce 2002 byl Woody Harrelson zatčen v Londýně po incidentu v taxíku, který skončil policejní honičkou. Harrelson byl převezen na londýnskou policejní stanici a později byl rovněž propuštěn na kauci. K soudu se nakonec případ nedosta, protože Harrelson se s řidičem taxíku mimosoudně vyrovnal. A v roce 2008 podal fotograf Josh Levine na Harrelsona žalobu za údajný útok před hollywoodským nočním klubem. Z incidentu existuje video, na kterém to vypadá, že Woody skutečně fotografa napadl a snažil se mu rovněž zničit fotoaparát. U soudu ale kauza neuspěla a napadený fotograf se požadovaného odškodnění nedočkal.

V dubnu 2020 se Woody Harrelson zařadil mezi šiřitele dezinformací, když na svém Instagramu zveřejnil příspěvek propagující konspirační teorii, která tvrdila, že existuje spojení mezi sítěmi 5G a COVID-19. Později ho ale smazal. Nicméně přesně před rokem řekl do médií, že nevěří v teorii bakterií a považuje respirátory za absurdní a dodal: „Je mi špatně z toho, že nosíte respirátor a myslíte si, že obsahuje váš dech. Ale pokud ano, zemřeli byste, dýchali byste svůj vlastní oxid uhelnatý.

Autorský článek, další zdroj: History

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hvězdy se podělily se svými fanoušky o „nezapomenutelný piknik“

Styl

Jak na nadýchané lívance? Stačí přidat jednu obyčejnou ingredienci a budou vždy perfektní

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím